Asbest verwijderen

EBA dakwerken is uw betrouwbare partner voor het veilig en professioneel verwijderen van asbest in uw woning of bedrijfspand.

Asbest laten verwijderen?
Asbest is een natuurlijk voorkomend mineraal dat in het verleden veel werd gebruikt in de bouw vanwege zijn brandwerende eigenschappen, duurzaamheid en isolatievermogen. Echter, blootstelling aan asbestvezels kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals asbestose en mesothelioom, wat tot de gereguleerde verwijdering en verbod ervan heeft geleid.
Als expert in de branche, biedt EBA dakwerken een grondige en veilige asbestverwijdering aan. Met onze ervaring en kennis zorgen we voor een zorgvuldige afhandeling, waardoor u met een gerust hart uw woning of bedrijfspand asbestvrij kunt maken. Bovendien begeleiden we u in het eventuele proces van het aanvragen van bijbehorende premies.
Bekijk premies

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zelf asbest verwijderen?

Je kunt zelf asbest verwijderen, zowel binnen als buiten, mits het hechtgebonden en onbeschadigd is. Als de asbestvezels zichtbaar zijn of het asbest beschadigd is, mag je deze enkel buiten en in afwezigheid van anderen verwijderen. Zorg altijd dat het asbest niet verder beschadigd raakt of vergruist.

Hoe kan ik zelf asbest herkennen?

Het is niet aangeraden om zelf asbest te identificeren vanwege de gezondheidsrisico's. Als je dit toch wilt proberen, kun je het productiejaar van het materiaal controleren, de textuur van het materiaal bekijken en een vlamtest uitvoeren. In het algemeen, materiaal geproduceerd tussen 1945 en 2001 heeft waarschijnlijk asbest.

Wat moet ik doen als ik asbest in mijn dak ontdek?

Het is belangrijk om geen asbesthoudende materialen te breken, slijpen, schuren of erin te boren. Gebruik geen regenwater dat van asbestdaken is afgevoerd, en reinig jezelf en je kledij na contact met het dak. Vermijd het bewerken van de afdruipzone en reinig de dakgoot alleen bij regen.

Wie mag asbest verwijderen?

Erkende asbestverwijderaars mogen gevaarlijke asbesttoepassingen verwijderen. Zij volgen strikte veiligheidsprocedures en hebben een jaarlijks opleidingsattest nodig. Voor minder risicovolle toepassingen kan een zelfstandige deze taak ook uitvoeren.

Mag ik mijn asbestdak reinigen met hoge druk of ontmossen?

Nee, asbestdaken mogen absoluut niet gereinigd worden met hoge druk of ontmossingstechnieken. De druk kan asbestvezels vrijmaken die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Kan ik een subsidie krijgen voor het verwijderen van asbest?

Ja, de Vlaamse Overheid biedt subsidies om de kosten van asbestverwijdering te dekken. Meer informatie vind je op de website van OVAM.

Mag ik zonnepanelen plaatsen op een asbesthoudend dak?

Nee, het plaatsen van zonnepanelen of andere constructies op een dak met asbest is bij wet verboden om verdere beschadiging en vrijkomen van asbestvezels te voorkomen.

Contacteer ons

6 redenen waarom u voor EBA dakwerken moet kiezen

Bij EBA dakwerken is klanttevredenheid onze hoogste prioriteit. Onze uitmuntende service, heldere prijzen en snelle reacties maken ons de beste keuze voor al uw dakwerkzaamheden. Ontdek waarom u voor ons zou moeten kiezen:
Vakmanschap

Met zorgvuldigheid en precisie voeren we onze projecten uit, zodat u altijd een hoogwaardig resultaat krijgt.

Transparante prijzen

We zorgen ervoor dat u altijd weet waar u aan toe bent, zonder verborgen kosten of onaangename verrassingen.

Totaalservice

Wij bieden een uitgebreide service aan om zo aan al uw specifieke behoeften te voldoen.

Garantie

Bij EBA dakwerken kunt u rekenen op een duurzame service, met een uitgebreide garantie op al onze dakwerken.

Snel antwoord

Wij begrijpen het belang van een snelle communicatie. Daarom zorgen wij ervoor dat u binnen een dag een antwoord ontvangt.

Snelle service en projectopvolging

We houden u continu op de hoogte van de voortgang van uw project en streven ernaar om u zo snel mogelijk van dienst te zijn.