Heeft u mos op uw dak?

Mos groeit het best op vochtige plaatsen, wat uw dak een ideale plek maakt voor deze groei. Hoewel het natuurlijk kan lijken, is mos schadelijk voor uw dak en kan het op de lange termijn schade veroorzaken.

De schade van mos op uw dak

Mos op uw dak kan esthetisch onaantrekkelijk zijn, maar dat is niet het enige probleem. Het kan ook schade veroorzaken aan uw dak. Losse mosdeeltjes kunnen dakgoten verstoppen en in ernstige gevallen kan het mos vocht opnemen, wat op lange termijn grote schade aan uw woning kan toebrengen.

Hoewel het vroeger normaal was om uw eigen dak te ontmossen, is het tegenwoordig riskant vanwege de aanwezigheid van asbest in veel daken gebouwd vóór 1990. Asbest is zeer kankerverwekkend en het losmaken van asbestvezels tijdens het ontmossen kan een ernstig gezondheidsrisico vormen. Daarom is het verstandig om deze taak over te laten aan een specialist.

Hoe wordt een dak ontmost?

Het proces begint met het inspuiten van uw dak met een mosdoder, gevolgd door het afspuiten onder hoge druk. Het is belangrijk om van onder naar boven te spuiten, tegen de structuur van de dakpannen in. Als u in de verkeerde richting spuit, loopt het mosdodende product er gewoon af. Als u het op de juiste manier doet, kan u alles mooi gelijkmatig verdelen. Na het afspuiten met een hogedrukreiniger, wordt soms ook een beschermende coating aangebracht. Lees zeker onze blog over het ontmossen van daken voor meer informatie!

Hoe kunnen wij helpen?
We raden u sterk af om zelf uw dak te ontmossen, niet alleen vanwege het gevaar van werken op hoogte, maar vooral vanwege het risico op blootstelling aan asbest. Laat dit over aan een deskundige mosverwijderaar zoals EBA dakwerken! We zorgen voor een grondige en professionele verwijdering van mos op afspraak, maar ook tijdens een jaarlijks onderhoud. Bent u geïnteresseerd in ons onderhoudscontract? Neem gerust contact met ons op of vraag gratis een offerte aan!
Vraag een offerte
Waarvoor kun je nog bij ons terecht?

Dakgoten herstellen

Dakgoten en afvoerbuizen hebben het zwaar te verduren. Het is daarom belangrijk om deze regelmatig te laten controleren en eventuele schade tijdig te repareren. Zo voorkomt u verstoppingen en, nog erger, lekkages en scheuren.

Meer informatie

Daken ontmossen

Mos op uw dak kan op termijn schade veroorzaken. Wij verwijderen mos op afspraak en tijdens een jaarlijks onderhoud.

Meer informatie

Onderhoud + kleine en grote reparaties

EBA dakwerken is dé referentie voor kwaliteit als het gaat om daken in de regio rond Gent. Van nieuwbouw tot renovatie, wij staan voor u klaar.

Meer informatie
Contacteer ons

6 redenen waarom u voor EBA dakwerken moet kiezen

Bij EBA dakwerken is klanttevredenheid onze hoogste prioriteit. Onze uitmuntende service, heldere prijzen en snelle reacties maken ons de beste keuze voor al uw dakwerkzaamheden. Ontdek waarom u voor ons zou moeten kiezen:
Vakmanschap

Met zorgvuldigheid en precisie voeren we onze projecten uit, zodat u altijd een hoogwaardig resultaat krijgt.

Transparante prijzen

We zorgen ervoor dat u altijd weet waar u aan toe bent, zonder verborgen kosten of onaangename verrassingen.

Totaalservice

Wij bieden een uitgebreide service aan om zo aan al uw specifieke behoeften te voldoen.

Garantie

Bij EBA dakwerken kunt u rekenen op een duurzame service, met een uitgebreide garantie op al onze dakwerken.

Snel antwoord

Wij begrijpen het belang van een snelle communicatie. Daarom zorgen wij ervoor dat u binnen een dag een antwoord ontvangt.

Snelle service en projectopvolging

We houden u continu op de hoogte van de voortgang van uw project en streven ernaar om u zo snel mogelijk van dienst te zijn.