Soorten daken

Het aanzicht van je huis wordt sterk beïnvloed door het dak. Jij kiest uiteraard zelf het gewenste ontwerp. Met de hulp van EBA dakwerken experts, verkennen we de opties voor jouw woning. Hier ontdek je diverse dakstijlen met hun voor- en nadelen, om een doordachte keuze te maken.

Soorten daken
Daken spelen een cruciale rol in het uiterlijk en de functionaliteit van een woning. Afhankelijk van je persoonlijke smaak en de kenmerken van je woning, kun je kiezen uit diverse daktypes, zoals platte daken of hellende daken. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, hieronder bespreken we ze om je te helpen een weloverwogen keuze te maken.
Meer informatie
Platte daken
Platte daken zijn over het algemeen goedkoper dan hellende daken, omdat ze eenvoudiger zijn om te installeren. Ze moeten echter een minimale helling hebben (maximaal 5 graden) om stilstaand regenwater te voorkomen. Bovendien zijn platte daken zeer geschikt voor groene daken, waarbij de vegetatie zorgt voor isolatie, een langere levensduur en mogelijke subsidies.
Hellende daken
Hellende daken zijn ontworpen om bestand te zijn tegen sneeuw, ijs, water en wind. De driehoekige vorm zorgt voor stabiliteit en een perfecte waterafvoer. Het populairste hellende daktype in Vlaanderen is het zadeldak, dat zich kenmerkt door een omgekeerde V-vorm en dakgoten aan beide zijden van de dakvlakken.
Heb je besloten welk type dak je wilt voor jouw woning, of wil je graag de expertise van een EBA dakwerken medewerker horen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om je wensen te bespreken.

Dakrenovatieprojecten kunnen in aanmerking komen voor renovatiepremies, wat bijdraagt aan het financieel aantrekkelijker maken van deze essentiële woningverbeteringen.
Bekijk premies
Contacteer ons

6 redenen waarom u voor EBA dakwerken moet kiezen

Bij EBA dakwerken is klanttevredenheid onze hoogste prioriteit. Onze uitmuntende service, heldere prijzen en snelle reacties maken ons de beste keuze voor al uw dakwerkzaamheden. Ontdek waarom u voor ons zou moeten kiezen:
Vakmanschap

Met zorgvuldigheid en precisie voeren we onze projecten uit, zodat u altijd een hoogwaardig resultaat krijgt.

Transparante prijzen

We zorgen ervoor dat u altijd weet waar u aan toe bent, zonder verborgen kosten of onaangename verrassingen.

Totaalservice

Wij bieden een uitgebreide service aan om zo aan al uw specifieke behoeften te voldoen.

Garantie

Bij EBA dakwerken kunt u rekenen op een duurzame service, met een uitgebreide garantie op al onze dakwerken.

Snel antwoord

Wij begrijpen het belang van een snelle communicatie. Daarom zorgen wij ervoor dat u binnen een dag een antwoord ontvangt.

Snelle service en projectopvolging

We houden u continu op de hoogte van de voortgang van uw project en streven ernaar om u zo snel mogelijk van dienst te zijn.