Renovatiepremies

Het renoveren van het dak wordt met een premie beloond door de Vlaamse overheid. We hebben alle mogelijke premies op een rijtje gezet.

Het dak laten vernieuwen, renoveren of isoleren? Dan is het mogelijk om aanspraak te maken op dakrenovatie premies en subsidies. Deze worden gegeven om huizenbezitters te overtuigen energiebesparende maatregelen te nemen. Daarbij hoort niet alleen isolatie, maar ook het renoveren van het dak wordt met een premie beloond door de Vlaamse overheid. We hebben alle mogelijke premies op een rijtje gezet.
Premies voor dakrenovatie en isolatie
Fluvius biedt een premie voor dakisolatie, maar niet voor renovaties. Een renovatiepremie kan bij de Vlaamse overheid aangevraagd worden en kan oplopen tot 30% van de factuur. Bovendien kan je in sommige gevallen profiteren van een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Ook zijn er mogelijk lokale premies beschikbaar, afhankelijk van de gemeente.
Dakisolatiepremie Fluvius
Fluvius geeft een premie voor dakisolatie variërend van 4 tot 14 euro per vierkante meter. Deze premie is beschikbaar voor woningen aangesloten op het elektriciteitsnet voor 1 januari 2006. De premie wordt alleen uitgekeerd na voltooiing van de werkzaamheden en aanvraag kan tot 12 maanden na ontvangst van de factuur ingediend worden.
Renovatiepremie dak
Bij renovatie of vernieuwing van het dak kan je bij de Vlaamse overheid een deel van de factuur terugvragen, variërend van 20 tot 30%. Hiervoor gelden specifieke voorwaarden en de aanvraag moet binnen twee jaar na ontvangst van de factuur worden ingediend.
Lokale premies & verlaagd btw-tarief
In sommige gewesten zijn er eigen premies voor dakisolatie of dakrenovatie. Het is aan te raden om bij de gemeente te informeren naar de beschikbaarheid van deze premies. Bij dakrenovatie of isolatie kan in sommige gevallen een verlaagd btw-tarief van 6% gelden. Dit geldt alleen voor privéwoningen ouder dan tien jaar die voor minder dan de helft professioneel worden gebruikt.
Hoe aanvragen?
Voor meer gedetailleerde informatie over deze premies, de specifieke voorwaarden en hoe je ze kunt aanvragen, kun je terecht op de website van de Vlaamse overheid. Hier vind je ook informatie over eventuele andere subsidies of financiële voordelen waar je mogelijk recht op hebt. Het is altijd de moeite waard om je goed te informeren en zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de beschikbare ondersteuning voor je dakrenovatie of -isolatie.
Vlaamse overheid
Contacteer ons

6 redenen waarom u voor EBA dakwerken moet kiezen

Bij EBA dakwerken is klanttevredenheid onze hoogste prioriteit. Onze uitmuntende service, heldere prijzen en snelle reacties maken ons de beste keuze voor al uw dakwerkzaamheden. Ontdek waarom u voor ons zou moeten kiezen:
Vakmanschap

Met zorgvuldigheid en precisie voeren we onze projecten uit, zodat u altijd een hoogwaardig resultaat krijgt.

Transparante prijzen

We zorgen ervoor dat u altijd weet waar u aan toe bent, zonder verborgen kosten of onaangename verrassingen.

Totaalservice

Wij bieden een uitgebreide service aan om zo aan al uw specifieke behoeften te voldoen.

Garantie

Bij EBA dakwerken kunt u rekenen op een duurzame service, met een uitgebreide garantie op al onze dakwerken.

Snel antwoord

Wij begrijpen het belang van een snelle communicatie. Daarom zorgen wij ervoor dat u binnen een dag een antwoord ontvangt.

Snelle service en projectopvolging

We houden u continu op de hoogte van de voortgang van uw project en streven ernaar om u zo snel mogelijk van dienst te zijn.